Vrij zinnige denkers zijn niet zo vrij al ze pretenderen te zijn.

Een artiekel naar aanleiding van een Q&A vraag en antwoord  met een van de moderators van “Vrij zinnige denkers”.  Ik meen dit te moeten publiceren omdat als je jezelf “Vrij Zinnige Denkers” noemt hier ook een zeker gedrag bij hoort. Ik hoop dat dit binnen de moderators van deze groep een inhoudelijke discussie teweeg brengt die zowel ten goede komt aan de moderators als te meer aan de leden. hier volgt de het Vraag en antwoord schrijven tussen mij en een van de moderators.

Q:

Beste Moderators,
Ik heb recentelijk een bericht/Pol over Thorium geplaatst, deze is niet verschenen. Is daar een reden voor of zit het nog in de pijplijn.

A:

Probeer het nog eens. Het moet wel voor iedereen te begrijpen zijn. Discussies over hele specifieke zaken waar specifieke kennis voor nodig is zijn niet interessant voor de groep.

Q:

ha ha ?? probeer het nog eens das geen antwoord op de vraag. De vraag is waarom het niet verschenen is. De vraag of het interessant is hoop ik toch echt dat dit niet beoordeeld wordt door moderators. Bovendien verondersteld het dat jullie als moderators op basis van jullie eigen kennis kunnen beoordelen wat interessant is of niet das helemaal bedenkelijk. Graag een antwoord op de vraag wat er is gebeurd met die post.

A:

Je post is niet geplaatst, dat is wat er mee gebeurd is.
En daar kunnen heel veel redenen voor zijn…;
-Of het bijgaande intro / vraagstelling was vaag of warrig of stond vol met kromme zinnen.
-Of een soortgelijk artikel was al eerder geplaatst .
Of de bron van het artikel was dermate twijfelachtig dat we niet het risico wilden lopen om fake nieuws te verspreiden .
– Of iemand komt altijd aanzetten met het zelfde stokpaardje en we hadden er even geen zin meer in.
– Etc etc etc… Er zijn nog veel meer redenen waarom een artikeltje niet geschikt kan worden bevonden.
Maar doorgaans plaatsen we alles wat interessant lijkt voor onze lezersgroep en waar een duidelijke en korte en bondige inleiding van een paar zinnen bij staat
Ik denk overigens dat we een regel toe gaan voegen aan de groepsregels ..;
“Over het niet plaatsen van een artikel wordt niet gecorrespondeerd” .
De leden kunnen namelijk absoluut niet zien wat wij als admins wel kunnen zien.
Wij maken onze beslissingen ook echt niet gebaseerd op willekeur en natte vingerwerk.
Mensen moeten maar een béétje vertrouwen in ons hebben wat dat betreft.
Een leuk en goed artikeltje/ onderwerp wordt namelijk echt wel geplaatst, mits het zelfde artikel/onderwerp niet al eerder is geplaatst bij ons in de groep
Maar de inzender heeft per definitie nou eenmaal niet de zelfde info als de admins, en dus moet men er maar gewoon op vertrouwen dat ook wij belang hebben bij het plaatsen van leuke, relevante artikeltjes en stukjes die een bijdrage leveren aan de discussies en gesprekken in onze groep.
Q:

Jammer weer geen antwoord. Ik voeg specifiek om waarom dat artiekel over thorium niet is geplaatst. Dat het niet geplaatst was dat wist ik al. Jullie hechten waarde aan goede zinnen wel nu, een antwoord op de vraag waarom het niet geplaatst is begint in goed ABN met: Het artiekel over thorium is niet geplaatst omdat……omdat het niet geplaatst is!!!!!. een nog al bedenkelijk antwoord niet.

Jullie schreven “Het moet wel voor iedereen te begrijpen zijn. Discussies over hele specifieke zaken waar specifieke kennis voor nodig is zijn niet interessant voor de groep.” Jullie zijn moderators die je volgens mij helemaal niet moeten bezighouden met de vraag wat door anderen wel of niet begrepen kunnen worden en wat wel of niet zinnig is voor de groep. Mark zuckerberg is daarnet over ondervraagd in het US congress mochten jullie het gezien hebben. Mochten jullie als moderator dan toch besluiten een artikel niet te plaatsen dan is het toch allerminst gepast om een korte verklaring te sturen naar de schrijver in de trant van “Helaas hebben we uw artiekel niet kunnen plaatsten de reden hiervoor is: dubbel, slechte taal, lelijke woorden, beledigend, haat zaaiend, fake nieuws….. een kwestie van copy past en klaar, ik bedenk maar wat.

Jullie tweede antwoord is een algemeen verhaal en ten tweede male geen antwoord op de gestelde vraag waarom jullie het artikel over thorium niet hebben geplaatst. Verder komt jullie algemeen verhaal niet overeen met de realiteit van je site. Veel onderwerpen zijn dubbel en is dan blijkbaar geen probleem. Eveneens zijn de zinnen lang niet altijd in goed ABN, Sommige poste hebben helemaal geen zin en bestaat uit een click paste. Verder zijn de antwoorden veel al niet in overeenstemming met de vraag of onderwerp van de post!!!!!. Verder geven jullie aan bang te zijn voor fake news, wat is is blijkbaar bij jullie als vrij zinnige denkers geen probleem en wordt bepaald door een moderator. Het lijkt waarachtig Brussel wel.

Waar het over ging:

Het onderwerp ging over de vraag wie weet wat een thorium centrale is, het was gesteld in de vorm van een poll en had tot doel een discussie op gang te brengen over wat het kan en beter kan doen t.o.v Uranium tevens wou ik de onbekendheid  van deze oude techniek onder de aandacht brengen. Het kan namelijk als kernsplijtstof gebruikt worden en een oplossing zijn voor CO2 uitstoot. Als bijkomstigheid kan het eveneens bestaand kernafval producten verwerken van Uranium centrales. Blijkbaar is dat voor jullie niet interessant en wensen jullie dat het publiek hier niet van op de hoogte gesteld wordt. Dat laat overigens wel zien wat het type moderator is dat er bij jullie zitten. Mijn advies neem nog eens jullie regels en moderator onder de loep want volgens mij zijn die in de achtergrond nog al gekleurd en zeker niet zo vrij denkend als ze pretenderen te zijn.
Afrondend: Mochten Jullie mijn artiekel over thorium gebaseerde energie opwekking als nog niet willen plaatsten zonder een duidelijke reden daartoe dan blijft er niets anders over dan mij uit de groep te verwijderen. Ik wil niet gecensureerd worden door moderators die pretenderen vrije zinnige denkers te zijn en tegelijkertijd menen voor anderen te weten wat ze kunnen begrijpen en wat wel of niet zinnig voor hen is om over te debatteren. Met dank voor de periode dat ik van deze site gebruik heb mogen maken.